13 Temmuz 2017 Perşembe

Bankadan çektiğim kredinin dosya masrafı parasını nasıl geri alabilirim

Yeni çıkan kanunlara göre her bankadan kredi çeken insan ilk başta ödediği dosya masrafı ve diğer kayıplarını geri alabilir fakat bu işlem biraz uğraştırabilir. Her banka paranızı geri vermeyebilir veya inatlık yapabilir..
Bankadan çektiğim kredinin dosya masrafı parasını nasıl geri alabilirim? Nereye başvurmak gerekiyor?
Kredi çektiniz, tüm tutarı kredi miktarının hepsinin ödemesini tamamladınız. Şimdi ise sıra dosya masrafı ve diğer kayıpların parasını geri almaya geldi. Bu işlem için Tüketici haklarına başvurmanız gerekmekte. Yaptığınız başvuru uygun görüldüğü takdirde Tüketici Hakları Heyeti sizin adınıza bir adet mahkeme açarak bankaya dosya masrafı adı altında ödediğiniz parayı geri alabilir. Geri alabilir fakat banka bu mahkemeye itiraz etme hakkına sahip olduğu için itiraz edebilir etse de bir sonuç çıkmaz. Her zaman ve her türlü siz haklı çıkarsınız. Öncelikle bu parayı alabilmek bankaya gidiyorsunuz.
Kredi Dosya Masrafı İadesi
Bankadan kredi çektiğinize dair ıslak imzalı bir belge alıyorsunuz ardından bu kredinin içinden dosya masrafı verdiğinize ait bilginin doğruluğunu yine aynı şekilde ayrı bir kağıtta ıslak imza ile doğrularıyorsunuz. Sonrasında Tüketici Haklarına gidip aldığınız belgeleri gösterip dosya masrafı için verdiğim paraları geri almak istiyorum deyip herşeyi onlara bırakıyorsunuz. Onlar sizin adınıza dava açıp, paranızı geri alma şansını daha da arttırıyor. Mahkeme bittikten sonra kazanılan davanın yani dosya masrafı parasının içinden Tüketici hakları da tabiki kendine verdiği hizmet için ücret alıyor. Bu ücret ise en fazla 100 tl gibi mebla. Özellikle büyük paralar çekipte ödemesini tamamladığınız krediler için bu yöntemi kullanabilirsiniz. Ortalama bir dosya masrafı parası 500 lira civarı veya daha fazla olabiliyor. Hakkınızı aramaktan kaçmayın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kobay Olarak Para Kazanmak, Kobay Nasıl Olunur

Para kazanma yöntemlerinden bir tanesi olan Kobay olarak para kazanma diğer adı ile denek olarak para kazanma ülkemizde aktif olarak kullan...