27 Nisan 2017 Perşembe

İpotek Borcu Olan Mülk Satılabilir Mi

Bankalardan kredi çekebilmeniz için kredi notunuzun aktif ve yüksek olması gerekiyor. Kredi onayı için bu önemli olsa da yüksek miktarlı kredi taleplerinde şartlar daha da ağırlaşmaktadır. Ağır şartlara bakıldığında en önemlisi maaş hesabınız yok ise gayrimenkul varlıkların banka tarafından ipotek ettirilmesidir. Yani banka size vereceği kredi için kredi tutarına bağlı olarak bir mülk istemektedir. Bu mülk’e baktığımızda ya araç ya da ev olabiliyor. Genelde ülkemizde mülk yerine geçmekte olan evlerinizin ipotek ettirilmesi sıkla karşılaşılan bir durumdur.
İpotek Borcu Olan Mülk Satılabilir Mi
Genele baktığımızda kredi çekenlerin akıllarına gelen yukarıdaki sorunun net cevabını bulmak istediğimizde bankalar ile olan son diyaloglarımızda , ipotek altında bulunan her hangi bir varlığın banka haricinde satılması mümkün olmadığı gibi mülkün tapu belgesinin de banka tarafından el konulması sonrasında bu gibi durumlarda ilk işinizin banka ile diyalog halinde olmanız gerekecektir.
İpotekli Mülk Ev Satılabilir Mi
Ancak ipotekli evi şu şartlarda satışa bırakabilirsiniz. Satışı yapılan mülkün ipotekli oldugunu belirten belge ile alacak şahıs ile bankaya gitmeniz gerekiyor. Bankadaki görevli personellerden yardım talep ederek alacağınız evin peşin ücretini ipoteği kaldırmada kullandırıp (Yani bankanın borcunu alacağınız evin parası ile karşılama şartı ile ) evi karşı şahısa veriyorsunuz. Şahısta size ödeyeceği parayı bankaya yanınızda ödeyecektir. Ve sonrasında mülkün ipoteği kaldırılır ve sizde borçtan kurtulmuş olacaksınız. Tabi borca karşılık evinizin de elinizden alınacağı ortada olduğunu belirtmekte fayda var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Kobay Olarak Para Kazanmak, Kobay Nasıl Olunur

Para kazanma yöntemlerinden bir tanesi olan Kobay olarak para kazanma diğer adı ile denek olarak para kazanma ülkemizde aktif olarak kullan...